top of page
in de kijker

PATIËNTJES IN DE KIJKER DIE DIERENARTSENPRAKTIJK LUPO BEZOCHT HEBBEN

oonah

OONAH

Speciaal gevalletje!


De zomer met zijn vele barbecues heeft invloed gehad op de gezondheid van OONAH, een Berner Sennenhond van 3 j. Na een verblijf in het pension begon ze regelmatig te braken, het ging van kwaad naar erger. Na vele onderzoeken besloten we ze in hospitalisatie op te nemen. Er kon niet meteen een duidelijke diagnose gesteld worden, buiten dat ze algemeen niet goed was en bijna niet wou eten. Het ging traag beter met Oonah tot ze plots een abces kreeg ter hoogte van de ribben.

 

Het abces genas maar niet, dus besloten we het abces open te maken om te zien of er geen vreemd voorwerp inzat. Wat vinden we in het abces???? Een brochettestok! Oonah had enkele weken terug op een barbecue een brochettestokje ingeslikt en deze stok heeft haar slokdarm geperforeerd om zo tussen de ribben naar buiten te komen. Op rx zagen we de stok niet! Dus het was een verrassing! Na een zware operatie om de stok via de buik te verwijderen stelt Oonah het goed en rolt ze eindelijk terug op haar rug:). Een brochettestokje kan meer schade aanrichten dan gedacht! Ze heeft veel geluk gehad dat hij niet haar longen of hart aangeprikt heeft.

PIM

PIM

Zonnebrand kan gevaarlijk zijn!

Pim is een hele lieve poes die graag aandacht heeft en graag in het zonnetje ligt. Hij is al wat ouder en heeft niet zo veel vacht meer op zijn oorschelpjes. Hierdoor kreeg Pim zonnebrand op zijn oorschelpen. Dit begon fel te jeuken en uiteindelijk krabde Pim zich tot bloedens toe. De wondjes wouden maar niet genezen en toen kwam Pim op consultatie bij ons.

 

Het bleek dat de zonnebrand geleid had tot huidkanker, het was al zodanig ver gevorderd dat we Pim zijn oorschelp moesten amputeren. Momenteel loopt hij nog rond met zijn kapje maar van de erge jeuk en wonden is er geen sprake meer. Helaas was de kanker al te ver verspreid , daarom moet Pim nu 's nachts zijn kapje ophouden en op medicatie blijven zodat hij zijn oor niet opnieuw kan beschadigen.

 

Indien uw poes graag geniet van het zonnetje, en de oorschelpjes zijn licht behaard of uw poes heeft een witte vacht, aarzel dan niet om deze in te smeren met zonnecrème! Dit kan erger voorkomen.

BERNARDO

BERNARDO

Schildklierprobleem


BERNARDO is een poes van 15 jaar. Hij leefde zijn leven buiten en had nog niet veel de dierenarts gezien tot nu.

Hij vermagerde fel op korte tijd en gaf ook zeer veel over, maar ondanks alles had hij nog een grote eetlust en was hij nog zeer actief.

Dit zijn typische symptomen voor schildklierproblemen bij een poes.

Dit kan enkel gediagnosticeerd worden met een bloedafname. 

Bernardo werd op speciale medicatie gezet om de schildklier onder controle te houden. Sindsdien doet hij het veel beter.

Wij raden aan om bij poesjes vanaf 8 jaar eens een bloedonderzoek te laten uitvoeren om zo sluimerende problemen vroeg te kunnen aanpakken.
 

ELISABETH DE KIP

ELISABETH DE KIP

Legprobleem


ELISABETH is een jonge kip die niet goed eieren kan leggen. Ze kon de eierschelpen niet goed vormen in haar lichaam. Vaak is dit een tekort aan calcium. Dit kan men verhelpen door schelpenzand aan de voeding toe te voegen zodat ze zo makkelijker schelpen kan aanmaken.

 

In het geval van Elisabeth zaten er al verschillende eieren zonder schelp vast in haar buik, zonder schelp komen ze er niet uit en kunnen ze een buikvliesontsteking veroorzaken.

 

We hebben Elisabeth op medicatie gezet en enkele dagen uit de leg gehaald door ze in het donker te zetten. Momenteel legt Elisabeth weer normaal eieren.

Dierenartsenpraktijk LUPO
logo LUPO

HEEFT UW DIER ZORG NODIG? 

Neem meteen contact op met Dierenartsenpraktijk Lupo in Roosdaal voor een afspraak.