top of page

TIPS VOOR HONDEN BIJ WINTERS WEER

Met je hond in de sneeuw wandelen kan prima, mits je extra maatregelen neemt. Bovendien kunnen honden in de winter wel wat extra verzorging gebruiken om zich te wapenen tegen vrieskou strooitzout, ijsballen, sneeuw en nattigheid. Wat te doen als het winterweer bar en boos is.

HOND IN DE AUTO

Handig: de auto is vooral het gemakkelijkste voertuig om met je hond te reizen. Stop af en toe zodat je hond zijn poten ook kan strekken.

HEEFT MIJN HUISDIER VLOOIEN?

Voor eigenaars van honden en katten kunnen vlooien een ware plaag zijn. Vlooien zijn bruinzwarte insecten van slechts enkele millimeters. Ze zorgen voor jeuk en irritatie waardoor je huisdier gaat krabben of bijten en mogelijk wondjes krijgt.

MIJN HOND HEEFT EEN SLECHTE ADEM WAT NU?

Heeft je hond een slechte adem? Hij is lang niet de enige! Het is een veelvoorkomend probleem bij onze vierpotige vriendjes. Let op, dat betekent niet dat het een kleinigheid is! Een slechte ademgeur kan ernstige tandproblemen verbergen, en nog erger… .

OOK UW HOND KAN ALLERGISCH ZIJN!

Er zijn verschillende vormen van allergie, deze zijn grofweg in te delen in 4 hoofdvormen:

  • vlooienallergie

  • contactallergie

  • voedselallergie

  • omgevingsallergie

DIEREN EN WARM WEER

Niet alleen voor mensen is het warm. Ook onze dieren zien af tijdens warme dagen. We geven je een aantal tips hoe je ook je dier de hitte kan helpen trotseren.

GIFTIGE VOEDING VOOR HOND EN KAT

Wist je dat sommige voedingsmiddelen giftig zijn voor honden? Zwarte chocolade is hiervan een voorbeeld bij uitstek. 

HELP MIJN KAT KRABT AAN DE MEUBELS

Katten en meubels lijken geen beste vrienden. Ze krabben er maar al te graag aan. Soms wordt je hele huis als een krabpaal aanzien.

MOET MIJN KONIJN VACCINATIES KRIJGEN?

Niet enkel een kat of hond dient jaarlijks gevaccineerd te worden. Het is ook noodzakelijk dat uw konijntje jaarlijks gevaccineerd wordt tegen myxomatose-RHD1 en 6 maandelijks tegen RHD2

bottom of page